Пільговий проїзд у харківському метрополітені планують повернути студентам вже до 1 лютого

Про це йшлося на засіданні робочої групи з питання пільгового проїзду студентів, яке пройшло у міськраді  14 січня.


Як зазначив радник міського голови Євген Водовозов, студенти знову зможуть їздити в метро по 1,5 грн, але з певними обмеженнями. Зокрема, буде обмежено кількість поїздок за пільговою ціною. Планується, що це буде близько 60 поїздок, але це число ще обговорюється, повідомляє сайт Харківської міської ради.

«Проаналізувавши використання картки, ми виявили, що деякі студенти можуть здійснювати в місяць близько 250 поїздок, причому більше 10 з них відбувалися, наприклад, у неділю. Ми прийняли оптимальне рішення, щоб ця пільга у студентів була, але з певними обмеженнями. Також ми зараз розглядаємо такі моменти, як продовження термінів навчання. Наприклад, студенти Харківського політехнічного інституту не вчаться в лютому, але вчитимуться в червні і в першій половині липня. Всі ці моменти ми ще будемо розраховувати», - підкреслив Євген Водовозов.

Також він повідомив, що на засіданні робочої групи було прийнято низку рішень, які будуть винесені на розгляд сесії міської ради 21 січня. Зокрема, планується посилити правила користування студентською проїзною карткою. Це означає, що у випадку, якщо буде виявлено, що картка була передана іншій особі, її власник позбавляється пільги на проїзд у метро назавжди. У разі втрати картки студент повинен написати відповідну заяву і подати її на будь-якій станції метрополітену. «Ми ще обговорюємо обмеження термінів подачі заяви. Можливо, це буде одна доба. Але виявивши втрату картки, студент повинен відразу ж повідомити про це», - підкреслив радник міського голови.

Він також зазначив, що користуватися проїзною карткою можна буде тільки при наявності студентського квитка. Ще одним із пунктів у міській програмі, яку розглянуть депутати, стане право користування пільгами лише громадян України, іноземні студенти не зможуть їздити в метро, користуючись цією пільгою. За словами Євгена Водовозова, відповідний проект рішення сесії, в якому будуть прописані всі ці пункти, буде підготовлений протягом двох днів.

У свою чергу представник Харківської обласної студентської ради Микита Андрєєв зазначив, що студенти не будуть проводити акцію протесту з питання скасування пільг, яку раніше планували провести  15 січня. Також представники студентської ради планують відвідати сесію обласної ради, оскільки в компетенції депутатів облради розгляд питання про виділення пільги студентам профтехучилищ, а також двох вишів, які знаходяться за межами Харкова - Харківського національного аграрного університету та Харківської державної зооветеринарної академії.


Поділіться з друзями:   

Останні новини