Пільгу на проїзд у метро отримають студенти вишів I-IV рівнів акредитації м. Харків

Про це  у прес-центрі Харківської міської ради повідомив радник Харківського міського голови Євген Водовозов.


За його словами, студенти вишів, які розташовані не у межах міста, ще вестимуть діалог із обласною владою з приводу надання їм пільги на проїзд у метро.

«Навіть в листі до нас обладміністрація не подавала ці виші, тому що їхні гуртожитки знаходяться, як правило, поруч із навчальними корпусами і не на території міста. Профспілки ще докладатимуть зусиль, щоб ці студенти теж отримали цю пільгу, але за рахунок обласного бюджету. Ми виступаємо за те, щоб область взяла участь і у фінансуванні проїзду для студентів технікумів і коледжів, тому що не можна покласти цю проблему тільки на місто», - повідомив радник міського голови.

Євген Водовозов нагадав, що пільгами на проїзд у метро студенти зможуть користуватися приблизно з 15 лютого. Це залежить від того, наскільки швидко виші подадуть списки студентів, які претендують на пільгу, і наскільки метрополітен зможе технічно швидко переоформити проїзні картки. Пільга буде обмежена 60 поїздками на місяць для одного студента. Також планується посилити правила користування студентською проїзною карткою: якщо буде виявлено, що картка була передана іншій особі, її власник позбавляється пільги на проїзд у метро назавжди, а той, хто користувався карткою, відшкодує вартість усіх поїздок за цей рік. Право користування пільгами отримають тільки громадяни України, іноземні студенти не зможуть їздити в метро по цій пільзі.


Поділіться з друзями:   

Останні новини