«Укрзалізниці» не віддали гроші за перевезення студентів

За перевезення студентів та учнів професійно-технічних навчальних закладів у 2014 році Міністерство освіти заборгувало залізницям України 141,6 млн гривень.


Про це йдеться у прес-релізі "Укрзалізниці".

Як зазначається, залізниці України черговий рік поспіль не отримали повного розрахунку за перевезення студентів та учнів професійно-технічних навчальних закладів від Міністерства освіти і науки. За 2014 рік міністерство компенсувало перевізнику лише 12% (18,9 млн гривень) від суми наданих послуг.

"Залізничним транспортом минулого року скористалися 7,2 млн студентів і учнів професійно-технічних навчальних закладів, з них у далекому сполученні перевезено 2,8 млн - 39% від усіх пасажирів цього виду сполучення. Залізниці надали послуг на 160,5 млн гривень, а Міносвіти не заплатило за пільговий проїзд студентів та учнів навчальних закладів 141,6 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що жодного разу за усі роки Незалежності України витрати на перевезення студентів та учнів професійно-технічних навчальних закладів залізницям не відшкодовано повністю, не компенсовано навіть половини суми. Наприклад, у 2013 році сплачено лише 21,8 % від суми послуг.

"Таким чином перевізник поставлений у нерівні умови, коли державою встановлена пільга, яка не оплачується. Студенти вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учні професійно-технічних навчальних закладів сплачують  50% вартості квитка цілорічно для проїзду в поїздах приміського і міжміського сполучення у загальних і плацкартних вагонах", - повідомляє прес-служба.


Поділіться з друзями:   

Останні новини