Продовжується розробка примірного положення про органи студентського самоврядування

Українська асоціація студентського самоврядування завжди була в епіцентрі змін до законодавства, що регулює відношення у сфері вищої освіти.


Минулого року українським парламентом був прийнятий новий Закон «Про вищу освіту», в робочу групу з розробки якого входили в тому числі і представники студентства України, активні учасники УАСС.

Не зважаючи на позитивні зрушення, до яких призвела зміна законодавства, значну частину прав та можливостей студенти та інші суб’єкти освітнього процесу не можуть використовувати.

Однією з причин гальмування процесу змін є проблема відсутності значної частини нормативно-правових документів.

Для вирішення цієї проблеми 29-го вересня 2015 року в Києві зібралося більше 130-ти студентів з усієї країни, з метою обговорення та доопрацювання проекту примірного положення «Про органи студентського самоврядування», розробленого Українською асоціацією студентського самоврядування.

До участі у конференції долучилися і представники Міністерства освіти і науки, що внесли свої пропозиції щодо основоположних позицій майбутнього положення.

В результаті тривалої зустрічі та роботи в групах студентами були внесені пропозиції щодо змін до існуючого проекту положення, також була розширена робоча група з доопрацювання документу, в яку увійшли представники більше 20-ти університетів.

Наприкінці тижня всім учасникам конференції буде розісланий проект даного положення з урахуванням всіх пропозицій, внесених під час конференції.

УАСС закликає провести обговорення даного проекту на місцях та внести свої пропозиції щодо змін.

Переконані, що саме студенти повинні прийняти рішення щодо регламентування власної діяльності в рамках студентського самоврядування.

В листопаді-грудні 2015 року планується завершення роботи ініціативної групи, остаточне обговорення та прийняття примірного положення на з’їзді представників органів студентського самоврядування.

Текст проекту положення та контактна інформація для надсилання своїх рекомендацій буде опублікована згодом на офіційному сайті УАСС.

За матеріалами прес-служби УАСС


Поділіться з друзями:   

Останні новини