Група нардепів підготувала законопроект, котрий повністю скасує обов'язкове відпрацювання студентами-бюджетниками

Олександр Співаковський, Тарас Кремінь, Володимир Литвин, Михайло Поплавський та Олексій Скрипник хочуть змінами до ЗУ "Про вищу освіту" чітко закріпити обов'язки студентів та вишів щодо необхідності відпрацювання студентами бюджетниками після закінчення навчання.


У пояснювальній записці до законопроекту № 3312 від 09.10.2015 є посилання на чинне законодавсто України щодо гарантій на працю для громадян, а також на Конвенцію Міжнародної організації праці № 29 “Про примусову чи обов’язкову працю” від 28 червня 1930 року (набула чинності  для України 10 серпня 1956 року) зобов’язує держави-учасниці не допускати примусової праці.

У документі перелічено діючі нормативні документи, що стосуються питання відпрацювання для студентів, що навчались за рахунок державного бюджету.

Даний же законопроект повинен викорінити будь-який натяк на обов'язкове відпрацювання із Закону України “Про вищу освіту”.

Реалізація проекту закону сприятиме приведенню окремих законодавчих та інших нормативно-правових актів у відповідність з нормами Конституції України та положень актів міжнародного права в частині забезпечення конституційних прав громадянина щодо заборони примусової праці, а також забезпеченню динамічного суспільного та економічного розвитку держави через формування висококваліфікованого людського капіталу та забезпеченню вищими навчальними закладами високого рівня освітньої діяльності, що в свою чергу сприятиме розвитку освіти та слугуватиме розвитку країни в цілому та інтеграції в світову спільноту.


Поділіться з друзями:   

Останні новини