Студент одеського уіверситету став призером Міжнародної олімпіади

Срібну медаль Міжнародної математичної олімпіади привіз із Болгарії студент ІМЕМ Олександр Титченко. Завдання олімпіад – серйозне захоплення молодого генія.


Це вже не перша перемога студента ОНУ імені І.І. Мечникова на міжнародних змаганнях минулого року він виборов золоту медаль.

«Найцікавіші задачі – ті, для розв’язку яких необхідно застосовувати нестандартне мислення, – повідомив Олександр. На олімпіаді були завдання з різних розділів: математичного аналізу, алгебри, комбінаторики…».

«У цього студента особливий склад розуму, ­– відзначив зам директора ІМЕМ, декан факультету математики та механіки, к.фіз.-мат.н. Сергій Покась. Якщо йому подобається задача олімпіадного характеру, він може займатися нею від ранку й до вечора,що свідчить про цілеспрямованість цього студента».

Міжнародна олімпіада в Болгарії зібрала більше 320 студентів-математиків з різних країн світу: від США до Китаю. Для розв’язання десяти задач англійською мовою в двох турах учасникам було відведено по п’ять годин на один тур. Разом зі студентом ОНУ імені І.І. Мечникова за перемогу змагалися математики Гарварда, Прінстона, МДУ…

Організаторами та спонсорами олімпіади стали Американський університет в Болгарії, дослідницький центр WolframResearchі видавництво Springer.

Олександр Титченко неодноразово представляв університет на найвищому рівні: чотири рази посідав призові місця на всеукраїнських олімпіадах, двічі – на міжнародних змаганнях в Чехії. Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник відзначив одеського математика в листі, повний текст якого має прес-служба.

Прес-служба ОНУ імені І.І. Мечникова


Поділіться з друзями:   

Останні новини