Не всі ВНЗ України вчасно забезпечили студквитками студентів

Оприлюднено список вищих навчальних закладів, які станом на 19 вересня не замовили і не видали студентські квитки для студентів-першокурсників.


Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України оприлюднило список вищих навчальних закладів, які станом на 19 вересня не замовили і не видали студентські квитки для студентів-першокурсників, які поступили на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра. Про це повідомили в прес-службі Міносвіти.

До переліку увійшло 106 вищих навчальних закладів. Лідером за невидачу студентських квитків стали вузи Криму -12 вузів, на другому місці Львівщина -11 вузів, а на третьому Київ - 9 вузів.

«Такі дії керівників вищих навчальних закладів є абсолютно безвідповідальними. Сьогодні громадська ініціатива "Студентський захист" направить звернення в Генеральну прокуратуру України з проханням перевірити законність дій керівників 106 вищих навчальних закладів та прийняти рішення згідно з чинним законодавством України», - сказав координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

Станом на 13 вересня 2011 року всі вищі навчальні заклади, які подали заявки на виготовлення студентських квитків, своєчасно їх отримали і видали першокурсникам. За інформацією Міносвіти, всього з 31 серпня до 12 вересня виготовлено та видано 124 537 студентських квитків. За своєчасність та правильність заявок на виготовлення пластикових карт - студентських квитків, несуть відповідальність керівники вищих навчальних закладів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини