Той, хто економить на освіті, економить на своєму майбутньому, - Павло Розенко

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко прокоментував дискусії про скасування стипендій.


"Я категорично проти, щоб будь-якого рівня чиновники виходили на екрани телевізорів, ставали телезірками, і розповідали свої "геніальні" ідеї про реформування тієї чи іншої галузі, не промовивши це на засіданні уряду. У нас в уряді часто дізнаються про таких реформах в тій чи іншій сфері ЗМІ. Я відкриваю вранці інтернет-видання, і читаю, що виявляється Кабмін пропонує скасувати стипендії, пропонує виключно платну магістратуру у внз. Кабмін не розглядав і навіть не обговорював питання ні скасування стипендій, ні платній магістратури. Тому можна говорити про те, що можна бути незалежними експертами і фонтанувати ідеями де завгодно. Але коли ти чиновник, треба спочатку обговорити, прийняти рішення, подумати про майбутнє всієї країни, а потім виходити в ефір і говорити свої думки", - заявив Розенко, передає канал "112 Україна".

Павло Розенко заявив, що не вважає можливим економити на освіті.

"Моя позиція наступна. Я знаю досвід багатьох країн світу. Той, хто економить на освіті, економить на своєму майбутньому. Подивіться, що сьогодні робиться в Польщі щодо українських студентів. За останні кілька років кількість студентів у Польщі зросла як мінімум в 3 рази. Вони не такі дурні? Вони просто так це роблять і є спонсорами наших людей? Немає. Тому що вони сьогодні думають на 5-10 років вперед. Сьогодні це не просто студент. Це через 5-7 років - висококваліфікований людина, поповнить ринок праці тієї чи іншої країни Вони вводять безплатну освіту для українців, а у нас деякі, не Кабмін, виявляє це великою реформою - скасування стипендій або платну магістратуру. Я противник цих ідей. Я чув позицію прем'єра. Я думаю, ми з цим ліберальним популізмом зможемо розібратися", - зазначив він.

Також Павло Розенко заявив, що він противник метання тортів, від чого постраждав нещодавно заступник міністра фінансів Сергій Марченко на прес-конференції про стипендії.

"Я категоричний противник метання тортів. Я за дискусію. В рамках Кабміну. Ми спочатку обговорити, а потім вийти до громади з зрозумілою точкою зору", - заявив він.


Поділіться з друзями:   

Останні новини