В Одесі громадські активісти виступили проти скорочення кількості осіб, які отримують стипендії

З наступного року Міністерство фінансів України пропонує запровадити нову реформу в сфері освіти.


Учора, 28 вересня 2016 р., Одеська молодіжна організація "Лайт" провела прес-конференцію присвячену цим питанням.

Суть запропонованої реформи виплати стипендій студентам полягає в тому, щоб значно скоротити кількість осіб, які отримують стипендії. Пропонується нараховувати стипендії лише відмінникам та соціально незахищеним студентам. На сьогоднішній день академічні стипендії отримують приблизно 82% студентів.

Молодіжні організації, студентські ради та організації вирішили об’єднатися та вивести це питання на порядок денний. Одеська молодіжна організація “Лайт” виступила з ініціативою консолідації зусиль студентських організацій.

На заході був присутній Ілля Калинюк, заступник голови комісії з соціальної політики Молодіжної ради при Одеському міському голові, який теж підтримує позицію активістів.

У роботі конференції  в онлайн-режимі брали участь також голова студентської ради Львова Олена Голіян та президент української асоціації студентського самоврядування Микита Андрєєв. Вони підтримали ініціативу збору, та активно працюють над цим питанням. Наприкінці бесіди голова одеської молодіжної організації “Лайт” Іван Мєєров закликав всіх студентів звернути увагу на проблему, яка,за його словами, стосується майже кожної молодої людини.

"Подальші обговорення потрібні для консолідації зусиль студентських організацій, так як це повинна бути загальна думка, а не думка нашої організації. Якщо це є необхідним, то нам доведеться відстоювати інтереси нашої молоді. Від нас залежить чи залишиться талановита молодь в Україні, чи поїде навчатись за кордон", - наголосив Iван Мєєров, Голова Одеської молодіжної організації "Лайт ".


Поділіться з друзями:   

Останні новини