Суспільство

Державний секретар Міністерства освіти та науки України Сергій Захарін відвідав заклади освіти Полтавської області: загальноосвітню школу, дошкільний навчальний заклад, ліцей, Національний університет «Полтавська політехніка» та Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г.Короленка.

До Міністерства освіти і науки України звертаються працівники закладів освіти щодо невиплати заробітної плати тим працівникам, які в умовах воєнного стану були вимушені змінити місце проживання, залишити робоче місце, але мають можливості виконувати роботу дистанційно або не можуть виконувати свої посадові обов’язки, а також щодо зменшення розмірів надбавок і доплат педагогічним працівникам тощо.

Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Кабміну, МОЗ і МОН, щоб врегулювати проблему, пов’язану з відстороненням від роботи невакцинованих працівників закладів освіти.

Відстороняти їх будуть без збереження зарплати і до тих пір, доки щеплення не будуть зроблені.

Головний санітарний лікар країни Ігор Кузін заявляє, що для працівників сфери освіти та обслуговування вакцинація проти основних хвороб має бути обов'язковою, і без неї не повинні допускати до роботи.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет допускає введення в майбутньому обов'язкової вакцинації для працівників освіти як допуску до професії.

Цьогоріч плануємо запустити електронну систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти.

Сьогодні, 20 січня, на черговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив розроблену Мінекономіки постанову щодо підвищення рівня посадових окладів працівникам бюджетної сфери, зокрема й освітянам.

До Міністерства освіти і науки України надходять численні звернення від профспілкових організацій закладів освіти, в яких висловлюється обурення щодо відтермінування до 2022 року постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки».

Сьогодні, 3 липня 2020 року, Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №3734 «Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей». «За» проголосували 310 депутатів.

Кабінет Міністрів з перших днів своєї роботи ухвалює рішення, які дозволяють підвищувати зарплати освітянам.

 

Чинна система оплати праці педагогів - вихователів, учителів, майстрів, викладачів - породжує величезну нерівність. Це потрібно змінити, тому МОН підготувало реформу оплати праці.

Урядом прийнято рішення про підвищення на 11 відсотків посадових окладів науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти державної та комунальної форми власності, перелік посад яких затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 р. № 963 “Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників”.

23 січня під час засідання Уряду було ухвалено рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України щодо виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів.

У зв’язку зі зволіканням з оприлюдненням постанови Кабінету Міністрів України про підвищення оплати праці науково-педагогічних працівників з 1 січня 2019 року ЦК Профспілки звернувся до Прем’єр-міністра України та Міністра освіти і науки України.

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>