Рада виділила 1000 бюджетних місць для абітурієнтів із тимчасово окупованих територій

Парламент 238-ма голосами підтримав законопроект за р.н.6116 «Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України».


Відповідно до закону, для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія та які отримали документ про загальну середню освіту, прийом на навчання до одного з вищих навчальних закладів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей здійснюється на конкурсній основі за результатами вступних випробувань у межах установлених квот прийому до вищих навчальних закладів України.

Розмір квоти для прийому осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, до вищих навчальних закладів, що знаходяться на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей встановлюється у обсязі 1000 місць державного замовлення та розподіляється між вищезазначеними вищими навчальними закладами у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Проект закону був внесений народними депутатами України: О.В. Співаковським, В.В. Галасюком, І.Г. Кириленком, В.І. Вовком, Т.Д. Кремінем, А.В. Шиньковичем, В.М. Литвином, Р.М. Мацолою, О.О. Скрипником, А.І. Кузьменком, О.М. Рябчиним, С.І. Березенком, І.М. Сусловою, Я.В. Лесюком, Д.В. Немировським, М.О. Фроловим.

"Цей закон надасть можливість розпочати повернення кримських дітей на територію України.  А якщо ми повертаємо молодь в Україну, ми повертаємо і окуповані території!  Саме завдяки людському потенціалу ми утворимо інтелектуальні кордони, через які ніхто і ніколи не зможе пройти!", - наголосив народний депутат Олександр Співаковський.


Поділіться з друзями:   

Останні новини