У Росії може з'явитися загальнонаціональний освітній телеканал

Новий освітній телеканал може з'явитися в Росії і ввійти в обов'язковий пакет каналів після переходу країни на цифрове мовлення.


Про це сказав президент РФ Дмитро Медведєв на зустрічі з лауреатами конкурсу "Учитель року Росії-2011", які й запропонували главі держави створити новий канал, присвячений освіті.

"Може бути, дійсно подумати над створенням компетентного освітнього каналу, але він повинен бути ненудним", - сказав Медведєв. "Це повинно бути цікаво, правильним чином упаковано", - упевнений президент.

Він зазначив, що освітній канал не повинен бути схожий на канал радянського телебачення, коли "дядечко в окулярах і костюмі нудним голосом годинами щось розповідав біля дошки".

Медведєв розповів, що "увечері перед сном" переглядає різні телеканали. І під час перегляду нарахував близько 20 каналів, які можна віднести до загальноосвітніх.

"Вони самі по собі цікаві, але педагогічних речей немає", - зазначив Медведєв. При цьому він пояснив, що новий канал має бути розрахований і на педагогів.

За підсумками зустрічі Медведєв рекомендував міністру науки і освіти Андрію Фурсенко розміщувати в Інтернеті відеозапису найбільш цікавих уроків кращих педагогів країни.


Поділіться з друзями:   

Останні новини