Революції в арабських країнах додали українським вузам студентів

Після хвилі революцій, що прокотилася по арабських країнах, окрім «планових» абітурієнтів-іноземців, в Києві, Харкові, Одесі з'явилися хлопці, яких батьки вислали на навчання подалі від неспокійної батьківщини.


«Частина студентів - це дійсно втікачі в Україну, - розповів проректор по роботі з іноземними громадянами Національного медуніверситету ім. А. Богомольця Олександр Закордонець, в якому навчається багато іноземців. - Ми тримаємо руку на пульсі всіх світових подій, і, знаючи, що цього року буде дуже мало українських абітурієнтів, зустрічалися з посольствами Тунісу, Йорданії, Сирії та інших країн, передали інформацію про нашому вузі, щоб залучити тамтешню молодь до нас. І якщо торік зарахували 190 іноземців, то в цьому - 274».

У Національному авіаційному університеті теж останнім часом все більше іноземних студентів. «У нас кількість йорданців, ліванців, алжирців і тунісців зростає в тому числі тому, що хлопці мігрують через неспокійну обстановки в їхніх країнах, а ціни наших вузів і тутешній клімат їм підходять більше, ніж в Росії», - пояснив перший проректор НАУ Максим Луцький.

Туніс, який почав бунтувати першим, в минулому році дав медичного вузу одного студента, в цьому - 16, а в цілому вихідців з арабських країн в 2011 році зарахували на 60% більше, ніж навчалося на першому курсі рік тому, правда, не завжди добре підготовлених. «Деякі хлопці дійсно рятуються від військових дій у нас, адже в Україні можна запросто пересидіти рік під дахом підготовчого факультету, а там буде видно - чи знайде тут наречену, або повернеться додому. За рік відраховуємо до 60 іноземних студентів - чесно кажучи, ледачих і приїхали сюди погуляти чимало, тільки після відрахування та поновлення беруться за навчання », - говорить Закордонець.


Поділіться з друзями:   

Останні новини