Талановита молодь зможе безкоштовно навчатися в 15 відомих ВНЗ світу

12 жовтня 2011року в УНІАН перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко та Директор МБФ «Планета взаємодопомоги» Ігор Кіт презентували інноваційну соціально-благодійну програму «Диплом розвитку України», яка стартувала по всій Україні в кінці вересня 2011року.


Як зазначили учасники прес-конференції, мета програми - підготувати для України в зарубіжних престижних ВНЗ висококваліфікованих професіоналів для подальшої роботи в Україні. Навчання найобдарованіших студентів, переважно з малозабезпечених сімей, які самостійно вступили в 15 кращих ВНЗ світу, буде проводитися за кошти благодійних пожертв небайдужих громадян, організацій та українського бізнесу.

Кембрідж, Гарвард, Массачусетський технічний інститут, Йель, Оксфорд, Імперський коледж Лондона, Університетський коледж Лондона, Університет Чикаго, Університет Пенсільванії, Колумбійський університет, Стенфорд, Каліфорнійський технічний інститут, Прінстон, Мічиганський університет, Університет Корнелла – такий перелік ВНЗ для здобуття освіти.

Сергій Глущенко наголосив під час прес-конференції на важливості Програми для майбутнього України та зазначив, що це не перший подібний проект, який підтримує Державна служба молоді та спорту України. Він нагадав, що з минулого року Українсько-польський центр у співпраці з Держслужбою направив на пільгове навчання закордон 100 юнаків та дівчат, ще 50 були направлені цього року. Окрім цього, Програма є дуже прозорою, не потребує бюджетних коштів та заощаджує гроші, які можна спрямувати на соціальні потреби наших громадян. Він також закликав приєднатися до програми підприємців, бізнесменів, та до журналістів - підтримати програму.

Як зазначив Сергій Кіт, Програма сприятиме соціальному становленню молодих, талановитих українців, які здатні вступити до престижного ВНЗ, однак не мають змоги оплатити навчання. Особливою умовою отримання гранту на навчання для учасника програми буде обов’язок повернутися, згідно з контрактом, в Україну та спрямувати свої знання на розвиток держави щонайменше протягом 10-ти років.

Програма опублікована на сайті Фонду, першої в СНД соціальної мережі для взаємодопомоги та благодійності (http://planetofsupport.org/ua/na-programmy/show).


Поділіться з друзями:   

Останні новини