Максим Луцький: Ректори несуть особисту відповідальність за тепло у студентських гуртожитках

Керівники вищих навчальних закладів повинні контролювати температурний режим у гуртожитках і не допускати збоїв в опаленні приміщень. Про це в ексклюзивному коментарі УНН зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький.


"Ректори повинні контролювати опалення у гуртожитках, де проживають студенти. Також доцільно провести роботи з утеплення приміщень, де це необхідно. Адже холод у гуртожитках може спровокувати підвищення захворюваності серед студентів на грип та застуду", - наголосив народний депутат.

 

У разі порушення температурного режиму у вищих навчальних закладах голова Комітету пообіцяв особисте втручання по кожному конкретному ВНЗ.

За словами М.Луцького, забезпечувати нормальний температурний режим потрібно і в аудиторіях вищих навчальних закладів для того, аби не порушувати навчальний процес.

"У школах вже оголошено канікули через низькі температури. Питання про закриття коледжів і технікумів уже також порушено. Закриття ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації університетів через морози поки що не стоїть і для того, аби не довелося цього робити, потрібно забезпечити комфортні і теплі умови навчання. Це особиста відповідальність кожного ректора", - підкреслив народний депутат.


Поділіться з друзями:   

Останні новини