Кримські студенти-контрактники, які перевелися до ВНЗ материкової України, довчаться безкоштовно 2013/2014 н.р.

20 серпня 2014 року на засіданні Уряду прийнято розпорядження КМУ «Про деякі особливості переведення студентів вищих навчальних закладів, що розташовані на тимчасово окупованій території України, у період з березня по червень 2014 року».


Згідно з розпорядженням, задля забезпечення захисту прав студентів, які навчалися за кошти фізичних та юридичних осіб (на контракті) у кримських ВНЗ та були переведені до ВНЗ державної та комунальної форми власності на материковій частині України, у період з березня по червень 2014 року, завершення 2013/2014 навчального року здійснюється на безоплатній основі.

Продовження навчання з 1 вересня 2014 року цих студентів на території інших регіонів України здійснюватиметься з урахуванням положень частини 12 статті 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Нагадаємо, що протягом березня–червня цього року 1500 студентів, які навчалися у вищих навчальних закладах, розташованих на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, з них – 600 осіб навчалися на контрактній основі, були переведені для продовження навчання до 126 вищих навчальних закладів, розташованих на материковій частині України.


Поділіться з друзями:   

Останні новини