Міністр нагадав керівникам ВНЗ про недопущення необгрунтованого підняття цін на навчання

До Міністерства освіти і науки, молоді та спорту надходять звернення від абітурієнтів щодо необґрунтованого підвищення плати за навчання у деяких вищих навчальних закладах на 2011/2012 навчальний рік.


Про це йдеться в листі від 29.07.11 № 1/9-579:

Міністерство звертає увагу керівників вищих навчальних закладів, що порядок надання платних освітніх послуг державними та комунальними навчальними закладами, затверджений спільним наказом Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів та Міністерства економіки від 23.07.2010 №736/758/902, визначає, що встановлення вартості платної освітньої послуги має здійснюватись на основі економічно-обґрунтованих витрат, пов’язаних з її наданням.

Крім того, відповідно до пункту 6 статті 64 Закону України «Про вищу освіту». розмір плати за весь строк навчання або за надання додаткових  освітніх послуг встановлюється вищим навчальним закладом у грошовій  одиниці України - гривні, з урахуванням офіційно визначеного рівня інфляції за попередній календарний рік.

Враховуючи зазначене, Міністерство наголошує на терміновому здійсненні заходів щодо приведення розміру оплати за навчання у відповідність із законодавством та недопущенні підвищення плати за надання платних освітніх послуг у 2011/2012 навчальному році більше, ніж на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік.


Поділіться з друзями:   

Останні новини