Профспілка просить Президента України припинити наступ на трудові права освітян та науковців

Члени Центрального комітету висловлюють занепокоєння з приводу недостатності обсягів на освіту в проекті Державного бюджету на 2015 рік.


ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував лист до Президента України Петра Порошенка, у якому, від імені майже двох мільйонів працівників навчальних закладів та установ освіти і науки, пенсіонерів, студентів, учнів та інших осіб, які навчаються у вищих та професійно-технічних навчальних закладах, висловлено глибоке обурення діями Уряду, спрямованими на порушення їхніх трудових прав та соціально-економічних інтересів.

За наявною інформацією в останньому законопроекті не передбачається зростання розміру мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС.

Грошовий розрив між цими величинами, починаючи з грудня минулого року, становить 366 гривень, внаслідок чого педпрацівник лише на ставці заробітної плати втрачає щомісячно понад 700 гривень. У наступному році такі втрати ще збільшаться. За експертними оцінками впродовж 2014-2015 років падіння реальних доходів працівників сягатиме від 20 до 30 %.

Профспілка наголошує також на необхідності вжиття владою заходів для легалізації тіньового бізнесу, боротьби з ухиленням від сплати податків, збільшення оподаткування заможних верств населення, пом’якшення податкового навантаження для громадян із низьким рівнем доходу, чого, зокрема, вимагали учасники Майдану.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України


Поділіться з друзями:   

Останні новини