Представники фармацевтичного університету влаштували свято для особливих дітей

3 грудня 2014 року Національний фармацевтичний університет привітав учнів комунального закладу «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс № 8» Харківської обласної ради святковим концертом із нагоди Міжнародного дня інвалідів.


У школі-інтернаті № 8 навчаються діти з церебральними паралічами, наслідками поліомієліту у відновному і резидуальному станах, артрогрипозом, хондродистрофією, міопатією, наслідками інфекційних поліартритів, іншими вродженими і набутими аномаліями та деформаціями опорно-рухового апарату, органічними ураженнями центральної нервової системи та периферичної нервової системи зі стійкими і тяжкими залишковими явищами (парези, зниження розумової діяльності).

З 2005 року Національний фармацевтичний університет узяв на себе шефство над комунальним закладом «Харківська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 8» Харківської обласної ради. «Дитячий колектив – це «міні проекція» суспільства. Молоде покоління «сканує» наше життя, і власне будуватиме за цією ж моделлю, – відзначає ректор НФаУ, професор Валентин Черних. – Саме тому надзвичайно важливо виховувати у юнаків та дівчат людяність, милосердя, повагу до інших».

Зі школою-інтернатом Національний фармацевтичний університет пов'язують багаторічні дружні стосунки. Колектив вищого навчального закладу надає спонсорську допомогу, облаштовуючи комп'ютерні та навчальні класи, спортивні зали, бібліотеку школи-інтернату. Студенти відвідують учнів із концертами, вітаннями до свят, проводять суботники, допомагаючи упорядковувати прилеглу територію, а учні інтернату разом зі своїми педагогами – часті гості університету.

На святкування Міжнародного дня інвалідів, де дітей також привітали із початком зими, до школи-інтернату з найщирішими побажаннями та яскравим концертом завітали співробітники та студенти Національного фармацевтичного університету.

На сцені виступали добре знані у НФаУ творчі колективи, співаки, музиканти. Загалом студенти НФаУ – учасники культурного центру представили 12 номерів. Актова зала була заповнена як учнями початкових класів, так і старшокласниками, вчителями, співробітниками КЗ «ХСНВК №8», які з цікавістю спостерігали за танцями, підспівували, слухали побажання, а наприкінці фотографувалися зі студентами.

Директор закладу, Ольга Василівна Ялова, подякувала адміністрації та студентам НФаУ за чудовий концерт, а також турботу і людяність, які вони завжди проявляють щодо своїх підшефних вихованців.

«Наше творче натхнення – в радості й успіхах наших учнів, – говорить О. В. Ялова. А працювати і творити радісніше, коли відчуваєш поряд надійне плече шефів, кураторів і просто друзів. Вихованці школи завжди з нетерпінням чекають на зустріч з ректором НФаУ Валентином Петровичем Черних, студентами, викладачами університету. Вітання з нагоди свят, подарунки, концерти – кожне відвідування тепле, з місією добра».

Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини