Законопроект № 1577, котрий погіршував умови оплати праці педагогічних працівників, відправлено на доопрацювання

25 грудня 2014 року Верховна Рада України відправила на доопрацювання Проект Закону про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України (реєстр. №1577 від 22.12.2014 р.), поданий Кабінетом Міністрів України.


У своєму виступі з трибуни Верховної Ради Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич наголосила: «Цим законопроектом пропонується внести зміни до 66 законодавчих актів України, якими скасовується широке коло пільг і виплат окремим категоріям осіб, змінюється порядок їх здійснення та переглядається рівень соціальних гарантій».

«Комітет розуміє, що в умовах глибокої фінансової кризи та ведення військових дій на території України ми приймаємо на наступний рік бюджет виживання. Відтак, повинні оптимізувати державні видатки. Разом з тим, Комітет стоїть на позиції, що здобуття освіти в Україні гарантовано Конституцією України. Також є наші депутатські зобов’язання, визначені в коаліційній угоді, щодо неприпустимості погіршення умов оплати праці педагогічних працівників» – зауважила Голова Комітету.


Поділіться з друзями:   

Останні новини