Адміністрація Могилянки тисне на студентське самоврядування

Втручання адміністрації будь-якого вищого навчального закладу у діяльність органів студентського самоврядування є неприпустимим.


Так прокоментувала т.в.о керівника Секретаріату Всеукраїнської студентської ради Анастасія Сабова незаконне усунення з посади голови Студентської колегії Національного університету «Києво-Могилянська академія» Романа Потеряйка.

Згідно з положенням про Студентську колегію НаУКМА, до її обов’язків входить сприяння у створенні належних  умов для проживання студентів Академії. «Роман Потеряйко під час зустрічі з Першим заступником Міністра Євгеном Сулімою підняв болюче для студентів Могилянки питання про підняття цін на проживання в гуртожитках. Наступного дня наказ, який підвищував оплату, було скасовано», - зазначила Анастасія Сабова.

«Однак очевидно, що такими діями Роман Потеряйко порушив п. 6.2 2 Положення про студентське самоврядування в університеті, а саме «узгоджувати свою діяльність з адміністрацією НаУКМА».  Такі речі свідчать про те, що демократія в Академії – це лише мильна бульбашка», - переконана Анастасія Сабова.

У Секретаріаті Всеукраїнської студентської ради зазначають, що усунення Романа Потеряйка з посади голови Студентської колегії є порушенням ст. 38 Закону України «Про вищу освіту», яка передбачає обов’язок для керівників вищих навчальних закладів сприяти, а не перешкоджати роботі органів студентського самоврядування. «Проведені у вихідний день збори є нелегітимними, а їх рішення не можуть мати юридичної сили. Романа Потеряйка обирали студенти Академії на відкритих прямих виборах. Тому піти з посади він може тільки на вимогу студентів, але аж ніяк не тому, що так хочеться ректору», - зазначила Анастасія Сабова.

Прес-служба ВСР


Поділіться з друзями:   

Останні новини