Профспілка освітян звернулась до профільного Комітету щодо відновлення фінансування санаторіїв-профілакторіїв у ВНЗ

У зв'язку з відмуною фінансування скороченн загрожує медичному персоналу у кількості 1200 чоловік.


ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на численні запити територіальних профспілкових організацій звернувся до голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілії Гриневич щодо ініціювання внесення змін до законодавства про державне соціальне страхування з метою відновлення фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів за рахунок Фонду соціального страхування.

"Загально визнаною світовою цінністю є індивідуальне та громадське здоров’я. Здоров’я молоді України розглядається як показник цивілізованості держави та є таким, що відображає соціально-економічне становище суспільства", - йдеться у листі.

На даний час в вищих навчальних закладах та інститутах післядипломної освіти, які належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, функціонує 46 санаторіїв-профілакторіїв, потреба на утримання яких у 2015 році за рахунок Фонду соціального страхування становить 51,6 млн.грн., з них на оплату праці 31,6 млн.грн. В санаторіях-профілакторіях щорічно проходять оздоровлення понад 34 тис. студентів, на диспансерному обліку перебуває понад 41 тис. студентів та 2 тис. дітей-сиріт. В санаторіях-профілакторіях працює близько 1200 медичних працівників та обслуговуючого персоналу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини