Парламентська бібліотека запрошує студентів

Національна парламентська бібліотека України безкоштовно навчає користуватися своїми фондами та ресурсами.


На адресу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту надійшов лист генерального директора Державного закладу «Національна парламентська  бібліотека України» Тамари Вилегжаніної щодо безкоштовного навчаня студентів вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації користуватися фондами та ресурсами бібліотеки.

Зокрема у листі йдеться: «Формування інформаційної культури користувачів – одна з головних функцій бібліотеки. Для цього наші фахівці:навчають правильно користуватися бібліотекою та її фондами (понад 4,5 млн. примірників книг, журналів, нот, комплектів газет та інших документів з усіх галузей знань 60 мовами світу);знайомлять з існуючою в бібліотеці системою обслуговування;навчають основам роботи з унікальними електронними ресурсами бібліотеки (електронний каталог, Політематична база даних статей з українських періодичних видань, база даних «Статті з наукових збірників», «Політика і політики в дзеркалі періодичних видань України», електронна бібліотека «Культура України» та інші), які доступні широкому загалу користувачів у глобальній мережі Інтернет (www.nplu.org) та у локальній мережі Інтернет;надають інформацію про бібліотечно-інформаційні послуги;навчають методам пошуку інформації та бібліографічних джерел в т.ч. в ресурсах Інтернет;проводять індивідуальні та групові консультації, інформаційно-бібліотечні уроки, екскурсії бібліотекою та різноманітні соціокультурні заходи».

Запрошуємо студентів скористатися безкоштовними послугами Національної парламентської бібліотеки України, яка є провідним державним загальнодоступним культурним, освітнім, науково-інформаційним закладом, який щорічно обслуговує понад 85 читачів, половина з яких – студенти.
Студенти можуть користуватися комфортними читальними залами, Центром правової інформації, Інтернет-центром, безкоштовним диспутом до системи «Ліга: Закон» та законодавчим комп’ютерним довідником «Дізнай: Професіонал», у відкритому доступі науково-енциклопедичними виданнями, літературою з питань права, свіжими номерами періодичних видань та постійно діючими виставками нових надходжень.


Поділіться з друзями:   

Останні новини