СНУ ім. В.Даля безкоштовно навчав дітей англійській мові

Більше сорока дітей з малозабезпечених сімей Луганська та міста Щастя повернулися з оздоровчого табору в Криму, де поглиблено вивчали англійську мову.


Відпочивали та навчались підлітки у рамках програми вивчення англійської мови English Access Microscholarship Program (Access Program) на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Грант Посольства США в Україні на безкоштовне проведення Програми з вивчення англійської мови для учнів старших класів міста Луганська з малозабезпечених родин Далівський університет виграв у минулому році. Таких програм на всю Україну тільки дві: у Севастополі та Луганську.

Про труднощі, які на кожному кроці супроводжують малозабезпечені сім'ї, не має сенсу розмірковувати. Їх на багато більше, ніж кожен з нас уявляє. Проте відчутна допомога, особливо дітям з сімей низького рівня достатку, може змінити світ навколо дитини. Програма ACCESS акцентує свою увагу саме на дітях з малозабезпечених сімей. Так у Луганську та місті Щастя створено дві групи школярів віком від 14 до 16 років, яким викладають англійську мову. Займаються підлітки в позашкільний час на базі СНУ ім. В.Даля у Луганську та школи №46 у місті Щастя. Три рази на тиждень їм закладають підґрунтя до вивчення англійської мови за комунікативною методикою із використанням американських навчальних посібників. Викладання ведуть чотири кращі фахівці - викладачі Далівського університету. В процесі навчання задіяна комп'ютерна програма Rosetta Stone з вивчення англійської мови, як іноземної. Окрім граматики школярам надають інформацію стосовно культури і традицій США, підвищують спроможність успішної участі в соціально-економічному розвитку своєї країни. Навіть свята, що влаштовуються для дітей кожного місяця, спрямовані на формування в молоді загальнолюдських цінностей. У День Землі завдяки учасникам програми біля Далівського університету «народилася» клумба з квітів, розпочали своє життя молоді деревця, а сміття «перебралося» до відведених для нього місць.

Влітку навчання не припинили. Обидві групи підлітків поїхали до оздоровчого табору «Арт-Квест», де спільно з однолітками міста Севастополь вивчали англійську і набиралися здоров'я від моря та повітря Криму. З метою створення мовного середовища у табір приїхали волонтери зі Сполучених Штатів. Американці викладали слухачам англійську, сумісно з українськими дітьми готували проекти англійською мовою, в ігровій формі навчалися бути самостійними, відповідальними, товариськими та чуйними.

«Всі, хто бере участь в реалізації проекту ACCESS, намагаються подолати соціальну нерівність, - каже начальник відділу міжнародного співробітництва СНУ ім. В.Даля, менеджер проекту Олена Середіна. - Вивчати англійську, відпочити в оздоровчому таборі Криму для малозабезпечених сімей - мрії, щось нереальне. Метою програми є безкоштовне надання базових знань, оздоровлення дитини і розвиток особистості. Це - спроба сказати дітям, що вони потрібні суспільству, що кожен з них - талановита особистість із величезними шансами на успіх, стимулювати до кращого навчання і розвинути у підлітків лідерські якості».

До речі, для двох дітей результатом завзятого навчання стала подорож в Америку, де вони відпочивали в таборі і вдосконалювали знання англійської мови на території її носіїв. Після закінчення програми учасники отримають сертифікати від Посольства США в Україні. В майбутньому у студентів буде можливість і далі приймати участь в обмінах і навчальних програмах США. І головне - знання, які дарують юнакам та дівчатам впевненість у собі та в завтрашньому дні.

За матеріалами прес-служби університету


Поділіться з друзями:   

Останні новини