Івано-Франківський медичний університет передав допомогу колегам з Луганська та Донецька

30 квітня колектив Івано-Франківського національного медичного передали матеріальну допомогу для Луганського та Донецького медичних ВНЗ.


Навчально-методичні матеріали та оргтехніка для ведення належного навчального процесу склали гуманітарний вантаж, що буде відправлено до Луганського та Донецького медичних університетів, евакуйованих до звільнених Рубіжного та Краматорська.

«Колектив університету та студентський парламент вирішили з власної волі допомогти нашим товаришам, які опинились у скруті. Я розмовляв із ректором ЛДМУ Ігорем Іоффе та ДНМУ Юрієм Думанським, і власне вони попросили допомогти із навчальними посібниками та оргтехнікою. Ми оперативно зреагували на їхнє прохання», – розповів ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко.

Минулого року до прикарпатського вишу з охопленого війною Донбасу перевелись близько 800 студентів та кілька викладачів. Один з них – викладач Володимир Сабадуха – зауважив, що в евакуйованих медуніверситетах зрадіють такій допомозі від івано-франківців.

«Це не лише жест доброї волі, а й вияв галицької шляхетності. Живучи тут, я зрозумів, що у галичан немає жодного упередження щодо донеччан і луганчан, у них високий рівень толерантності та порядності», – сказав Володимир Сабадуха.

За словами працівників ІФНМУ, цією гуманітарною допомогою співпраця не завершиться. Влітку вони також планують запросити студентів-медиків з Донбасу на свою відпочинкову базу у Яремче.


Поділіться з друзями:   

Останні новини