Кабмін зняв обмеження при працевлаштуванні викладачів та науковців

Для цього було внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65.


З метою надання можливості працевлаштування працівників навчальних закладів та науково-дослідних установ, підпорядкованих органам виконавчої влади, Національній академії наук та національним галузевим академіям наук, які розташовані на тимчасово окупованих територіях України та районах проведення антитерористичної операції, у навчальних закладах та науково-дослідних установах, що знаходяться на підконтрольних українській владі територіях, Урядом прийнято, розроблену Міністерством освіти і науки, постанову Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 р. № 248 «Про внесення зміни до пункту 9 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65».

У 2014 році з метою стабілізації складної економічної ситуації в державі і раціонального використання державних коштів, постановою Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 р. № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» були затверджені Заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету, пунктом 9 яких була уведена заборона подання Кабінетові Міністрів України пропозицій та прийняття власних рішень щодо збільшення чисельності працівників підпорядкованих органів та установ.

У жовтні 2014 року змінами до цієї постанови цю заборону частково було скасовано, але лише для закладів культури та мистецтва.

У березні – квітні 2015 року за ініціативи Міністерства освіти і науки спільно з Національною академією наук України було підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів України, яким пропонувалося скасувати таку заборону для усіх навчальних закладів та науково-дослідних установ, підпорядкованих органам виконавчої влади, Національній академії наук та національним галузевим академіям наук.  Зазначену ініціативу Урядом України було підтримано та постановою Кабінету Міністрів України
від 29 квітня 2015 р. № 248 відповідні зміни до пункту 9 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65 було внесено.

Відтепер працівники, переведені з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, мають можливість працевлаштування у навчальних закладах та науково-дослідних установах, що знаходяться на підконтрольних українській владі територіях, для чого штатна чисельність працівників зазначених установ може бути збільшена.

Слід зазначити, що як на етапі погодження, так і на етапі розгляду на рівні Уряду України, проект цієї постанови усіма заінтересованими органами (Міністерством фінансів України, Міністерством соціальної політики України, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством культури України, Національною академією наук України) та сторонами підтримувався без зауважень.


Поділіться з друзями:   

Останні новини