В Полтаві відкрито Азербайджанський культурно-освітній центр

8 вересня у Вищому навчальному закладі Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» урочисто відкрито Азербайджанський культурно-освітній центр.


Створенням цього національного осередку підбито своєрідний підсумок багаторічної співпраці вишу з Бакинським слов’янським університетом, який і виступив співзасновником Центру.

У святковій церемонії взяли участь почесні гості – другий секретар Посольства Азербайджанської Республіки в Україні Фарід Бабаєв та атташе з питань освіти Амбасади Руслан Гурбанов, заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, заступник Полтавського міського голови Світлана Порохня, а також делегація керівників Бакинського слов’янського університету.

Благословили культурологічний заклад на плідну роботу, підписавши відповідну угоду про співпрацю, ректор ПУЕТ Олексій Нестуля та проректор з наукової роботи БСУ Алієв Мамед Аріф оглу. У приміщенні Центру проводитимуться культурні та інформаційні заходи, тематичні виставки тощо.

Під час тематичної презентаційно-концертної програми, влаштованої стажерами та студентами обох університетів, численну присутню аудиторію, зокрема, привітав і заступник голови обласної ради Володимир Марченко, наголосивши, що міжнародні контакти взагалі є перспективною справою, а якщо їх генерує студентська молодь, то за цим – велике майбутнє.

Окрасою дійства стало сольне виконання представниками Бакинського слов’янського університету Державних Гімнів України та Азербайджану.


Поділіться з друзями:   

Останні новини