Міністерство підтримує ініціативу ООН щодо проголошення 2011-2020 років Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху

З метою підтримки ініціативи ООНацій щодо проголошення 2011-2020 років Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху, відповідно до звернення Президента України від 11 травня 2011 року, Міністерство рекомендує провести з 15 до 30 вересня 2011 року в 1 – 11 класах загальноосвітніх навчальних закладів урок «Безпека на дорозі – безпека життя».


Необхідність посилення інформаційно-просвітницької роботи з цієї теми зумовлена високим показником смертності та травматизму серед дітей і молоді, які є найбільш уразливими учасниками дорожнього руху. За даними Міністерства внутрішніх справ України за 2008-2010 роки на вітчизняних дорогах загинуло 558, травмовано 11 402 дітей.

Головна мета уроку «Безпека на дорозі – безпека життя» – формування позитивного ставлення до вимог безпеки в учасників дорожнього руху, обґрунтування важливості дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі задля збереження життя та здоров’я школярів.

Філософською та теоретичною основою уроку є модель безпечного дорожнього середовища, так званий «Трикутник безпеки», яка широко використовується в країнах з високим рівнем безпеки дорожнього руху.

Міністерством було надіслано на органи управління освітою Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій методичні рекомендації щодо проведення зазначеного уроку.

Методичні рекомендації до проведення уроку «Безпека на дорозі – безпека життя» підготовлено з урахуванням рекомендацій ДАІ МВС України, спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація безпеки дорожнього руху», Всеукраїнською благодійною організацією «Український фонд «Благополуччя дітей» та за підтримки Міжнародного фонду «Єдиний світ».

З методичними рекомендаціями та матеріалами для проведення уроку в 1-4, 5-9 та 10-11 класах можна ознайомитися у рубриці «Законодавство», лист Міністерства від 09.09.2011 N 1/9-685.


Поділіться з друзями:   

Останні новини