Законодавчо гарантоване безкоштовне проживання у гуртожитку для студентів із зони АТО поки тільки на папері

Про це розповіла представник організації "Десяте квiтня", яка надає пправовую допомогу переселенцям, Ельвіра Зейтуллаева, передає "Одеський кризисний медіа-центр".


За словами юриста, Україна, в цілому, виявилася не готова до подій у Криму і на Сході країни. Єдиним органом державної влади, який своєчасно реагував на події, стало Міністерство освіти: у перші ж дні безперешкодно приймалися студенти з Криму, Донецької та Луганської областей, вони переводилися на бюджет. Але, як підкреслює Ельвіра Зейтуллаева, останнім часом один з найважливіших нормативно-правових актів, прийнятих нещодавно, який говорить про розробку програми надання безкоштовних гуртожитків дітям-переселенцям, чиї батьки загинули в зоні АТО або перебувають там, і отримання соціальних степендию, до цих пір гальмується.

- Не розроблена програма Кабінету Міністрів. Нашою організацією підготовлено кілька звернень на ім'я голови Верховної Ради України, уповноваженого з прав людини з проханням вирішити дане питання найближчим часом. В останній момент держава їх залишило без допомоги, тому що оплатити гуртожиток, харчуватися їм складно, - підкреслила Ельвіра Зейтуллаева.


Поділіться з друзями:   

Останні новини