Дмитро Табачник відкрив комп’ютерний клас у київському ліцеї-інтернаті

Сьогодні, 24 червня, відбулось урочисте відкриття комп’ютерного класу у ліцеї-інтернаті N 23 м. Києва.


Участь у заході взяли Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки Чжань Сіюнь, радник з торгівельно-економічних питань Посольства КНР в Україні Луань Чуншень, а також керівництво компанії Lenovo в Україні: генеральний менеджер в Україні і країнах СНД Юнфон Ванг та голова представництва Lenovo в Україні Вейцзянь Чжоу.

Ліцей-інтернат N 23 за підтримки МОНмолодьспорту в рамках українсько-китайської співпраці отримав у подарунок від китайської компанії Lenovo обладнаний найсучаснішою технікою комп’ютерний клас: 25 комп’ютерів з підключенням до Всесвітньої мережі Інтернет.

У вітальному слові до дітей, батьків та представників компанії Lenovo, Дмитро Табачник наголосив на важливості та перспективності розвитку гуманітарного співробітництва між Україною та Китаєм.

«Ви знаєте, що успішно пройшов державний візит в Україні лідера Китайської Народної Республіки пана Ху Цзіньтао. Під час візиту відбулось декілька дуже важливих зустрічей з Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем. Глави наших держав вперше прийняли рішення про початок нового етапу українсько-китайських відносин. Ці відносини відтепер мають статус стратегічного партнерства», - зазначив Дмитро Табачник.

Він також розповів про ініціативи президентів України та Китаю в рамках українсько-китайського співпраці, які вже з наступного року будуть реалізовані. Зокрема, Міністр, поінформував про готовність китайської сторони щороку приймати на оздоровлення 200 українських дітей з регіонів, що постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, а також про наміри обох країн збільшити квоти на навчання студентів за державним замовленням до 100 місць.

Дмитро Табачник висловив сподівання на подальший розвиток двосторонніх відносин, а сьогоднішній захід назвав яскравим прикладом успішності дружніх українсько-китайських стосунків.

«Китайська компанія Lenovo є однією з кращих компанії на ринку ІКТ та комп’ютерної техніки у світі. В результаті наших зустрічей з керівництвом компанії Lenovo, з представниками посольства і торгово-економічної місії посольства Китайської Народної Республіки, наші колеги прийняли рішення у ліцеї-інтернаті N 23 облаштувати новітній комп’ютерний клас, який, я маю надію, багато років буде приносити користь і нові знання нашим юним найперспективнішим і, вірю, найталановитішим громадянам нашої країни - дітям», - наголосив Міністр.

Посол КНР в Україні пан Чжань Сіюнь, у свою чергу, зазначив, що сьогодні не лише школу треба вітати з тим, що у її учнів з’явились нові можливості, а вітати треба усіх нас «з тим, що ми вміємо робити свято для дітей, для майбутнього України та майбутнього українсько-китайських відносин».


Поділіться з друзями:   

Останні новини