Російська церква проти освітніх реформ у РФ

У Воронежі, що відзначає своє 425-річчя, прибув глава Російської Православної Церкви Патріарх Московський і всієї Русі Кирило.


Він освятив новий Благовіщенський собор і відвідав Воронезький державний університет, де патріарху присвоїли ступінь почесного доктора ВГК «за великий внесок у розвиток внутрішньоросійських і міжнародних соціально-політичних процесів, обгрунтування системи базисних духовних цінностей, створення моделі взаємодії Церкви і держави» і урочисто вручили диплом. Патріарх Кирил від душі подякував керівникам ВДУ за надану йому честь.

Після слів подяки голова РПЦ виступив із заявами, що стосуються нинішнього стану системи освіти в Росії. Його Святість зазначив, що «Освіта так само важливо, як оборона, і точно так само може бути тільки загальнонаціональною справою. Освіта готує людей, здатних працювати в умовах сучасної наукомісткої економіки ». Він вважає, що освіта - це справа держави, а не кожної людини окремо, і в корені неправильно вважати отримання освіти - ринкової послугою, яку не всі хочуть купувати.

За словами патріарха Кирила, «Освіта - це становий хребет існування суспільства, а переклад освіти виключно в сферу надання ринкових послуг є великою помилкою держави».


Поділіться з друзями:   

Останні новини