Освітянам у наступному році тричі збільшать зарплату

Проектом Державного бюджету на 2012 рік передбачено тричі підвищити заробітну плату педагогічним працівникам – Дмитро Табачник.


23 вересня 2011 року під час прес-конференції за результатами проведення Форуму міністрів освіти європейських країн «Школа XXI століття: Київські ініціативи» Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник прокоментував основні фінансові показники для освіти проекту бюджету України на 2012 рік: «Я бюджетом задоволений... Проект Державного бюджету для освіти на 2012 рік непоганий. Звичайно, хотілося б більшого. Якщо говорити про основні параметри, то бюджет збільшено. Він передбачає три рази в наступному році підвищення заробітної плати педагогічним працівникам усіх рівнів. Збережені основні параметри, які забезпечують державне замовлення на підготовку і бакалаврів, і спеціалістів, і магістрів».

За словами Дмитра Табачника у проекті Державного бюджету на 2012 рік передбачено кошти на низку цікавих програм.

«Якщо в цьому році ми мали 120 млн. грн. на підручники для шкіл, то в проекті бюджету наступного року майже вдвічі більше – 216 млн. грн. Якщо в цьому році ми мали 75 млн. грн. на шкільні автобуси, то в проекті закону 354 млн. грн. – це вп’ятеро більше. Цього року ми збираємося поставити до шкіл 214 автобусів, то в наступному році вп’ятеро більше – понад 1000 одиниць», - поінформував Міністр.


Поділіться з друзями:   

Останні новини