Освітня профспілка виступила проти законопроекту, який направлений на погіршення рівня стипендіального забезпечення студентів

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, ознайомившись з проектом закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», реєстраційний № 5130 від 15.09.2016, розробленим Кабінетом Міністрів України, вважає, що в запропонованій редакції законопроект не може бути погоджений з ряду причин.


Свої зауваження та пропозиції було спрямовано до Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, Комітету з питань науки і освіти та  Федерації профспілок України для подальшого реагування, - повідомляє прес-служба профспілки.

Зокрема, серед багатьох зауважень, Профспілка категорично не погоджуємося з неконституційними змінами до статей законів України щодо пенсійного забезпечення та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Профспілка протестує проти внесення змін до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» щодо вилучення зі статті 9 норм, якими передбачається, що держава, враховуючи вартість прожиткового мінімуму, підвищує розміри стипендій, а матеріальне забезпечення, включаючи стипендії учнівської та студентської молоді, яка перебуває на повному державному забезпеченні, встановлюється на рівні прожиткового мінімуму.

Також не можуть бути підтримані наміри про скасування положень, передбачених частиною 8 статті 62 щодо призначення персональних стипендій студентам, які досягли значних успіхів у навчанні та науковій діяльності.

Такими ж антисоціальними є наміри про позбавлення права осіб, батьки яких є шахтарями та які мають стаж підземної роботи не менш як 15 років або які загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві чи стали інвалідами I або II групи, на гарантовану виплату стипендії в розмірі прожиткового мінімуму.


Поділіться з друзями:   

Останні новини