У США бідний студент здавав іспити за багатих підлітків

У США розгорається скандал з махінаціями на вступних іспитах в коледжі. Поліція затримала студента, який за винагороду здавав тести за підлітків з багатих сімей. На думку слідства, це не одиничний випадок. Розслідується ще кілька схожих кримінальних справ.


Щоб продати свої знання, 19-річний студент Сем Ешагофф спеціально прилітав з Чикаго, де навчався в університеті, до рідного Нью-Йорк. Поліція впевнена, що він як мінімум шість разів здавав вступні іспити до коледжу за старшокласників школи для багатих «Great Neck». Вони були публічно, перед телекамерами закуті в наручники і заарештовані разом з заповзятливим студентом.

«Цих учнів, за результатами вступних іспитів, взяли в шість коледжів. Але при вступі вони конкурували з учнями, які не шахраювали на іспитах », - говорить окружний прокурор Кетлін Райс.

За один тест Ешагофф отримував від півтора до двох з половиною тисяч доларів. А за одну дівчину чомусь здав іспит безкоштовно. Він вклеював в посвідчення школярів свою фотографію і спокійно проходив в клас. Коридори студенту добре знайомі - він і сам закінчив цю школу.

«Сумно, що ці діти вдалися до такого екстремального способу, щоб обійти на іспитах однокласників. Втім, гучне ім'я цієї школи завжди справляло психологічний тиск на її учні », - пояснює Джон, батько учениці школи.

Скандальний інцидент для школи - болючий удар по бездоганної репутації. Адже її стіни - вірний шлях до багатства і влади. Школа - одна з найпрестижніших в Америці. У різний час тут викликали до дошки і режисера Френсіса Форда Копполу, і дизайнера Кеннета Коула.

Прізвища школярів-ошуканців поліція називати не має права через вік. Але покарають їх суворо. Вступити до коледжу - навіть не дуже престижний - їм тепер навряд чи вдасться. Хоча бали, набрані обдарованим студентом-шахраєм, дозволяли. З можливих 2400 Ешагофф набирав в середньому 2200.

Кримінальні справи з приводу шахрайства на іспитах розслідують зараз і в двох інших школах Нью-Йорка. Крім того, слідчі сумніваються, що Сем Ешагофф допоміг тільки шістьом учням. Обман при здачі тестів в Америці став настільки поширеним явищем, що влада посилюють правила. Тепер в клас пустять тільки з паспортом або водійськими правами. Ешагоффа до суду відпустили під заставу в 500 доларів. За законами штату його проступок - кримінальний злочин, за який студенту загрожує до чотирьох років в'язниці.


Поділіться з друзями:   

Останні новини