Путін доручив проконтролювати витрату коштів на підвищення стипендій російським студентам

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін в ході засідання президії уряду в середу доручив Міносвіти та Рахунковій палаті проконтролювати цільове використання коштів, виділених вузам на підвищення стипендій студентам.


Він нагадав, що було прийнято рішення про збільшення стипендій студентам з вересня 2011 року на 9%. «Далеко не у всіх вузах це зроблено», - сказав глава уряду.

«Я дуже прошу уважно з цим розібратися, повернутися до цієї проблеми і подивитися, де що робиться. Там, де керівники вузів діють в рамках своєї компетенції, зрозуміло, вони можуть прийняти те чи інше рішення. Але ці кошти, перераховані з федерального бюджету, повинні бути спрямовані саме на ці цілі, а не на якісь інші », - сказав Путін.

«І я буду просити і Рахункову палату звернути на це увагу і подивитися, як витрачаються ці гроші», - зазначив прем'єр. «Гроші не такі вже й великі, але тим не менш для молодих людей це суттєво. Якщо не суттєво, то хоч щось. Але якщо і цього позбавляють, то це абсолютно неприпустимо. Прошу вас уважно на це подивитися і повинна бути адміністративна реакція », - додав він.

У ході засідання міністр освіти і науки Андрій Фурсенко доповів, що кошти з федерального бюджету на підвищення стипендій були виділені. При цьому 86% вузів, підзвітних міністерству, прийняли рішення збільшити стипендії всім студентам однаково - на 9%, тобто мінімальна стипендія була збільшена з 1,1 тисячі до 1,2 тисячі рублів. Решта вузи прийняли рішення диференціювати підвищення стипендій, виділивши найбільш успішних студентів і тих, кому потрібна додаткова соціальна підтримка. Рішення приймалися за участю студентських профспілок.

«Ми розбираємо кожен конкретний випадок. Ми провели після надходження питань моніторинг », - сказав міністр, додавши, що Міносвіти збере всю додаткову інформацію і доповість про ситуацію в кожному конкретному вузі.


Поділіться з друзями:   

Останні новини