Медведєв: через 10-15 років вузи країни займуть перші позиції в рейтингах освітніх установ

На прийдешніх парламентських виборах Дмитро Медведєв очолив список «Єдиної Росії». За словами Президента РФ, через 10-15 років університети країни займуть місця в перших десятках рейтингів освітніх установ.


На думку глави держави саме через 15 років у країні буде прекрасне сучасну освіту. Дмитро Анатолійович абсолютно в цьому впевнений, і вважає, що це станеться завдяки тому, що російський народ є креативною нацією. Тим більше, що останнім часом національному проекту в сфері освіти приділяється багато уваги. Провідним університетам Росії виділяються додаткові кошти, а також стимулюється об'єднання вузів з метою поліпшення та підвищення якості знань в них.

Зараз, за ??словами Медведєва, консолідований бюджет освіти в країні дорівнює 2,1 трильйона рублів. Тим менш, суспільство та уряд не досить пристроєм освіти. Це пов'язано з тим, що на даному етапі освіту в Росії знаходяться на перехідній ступені, яка включає в себе кілька елементів радянського, західного та історичної освіти. А в результаті з такого багатокомпонентного становить не виходить єдина цілісна картина, над чим і варто працювати - підкреслив президент РФ.


Поділіться з друзями:   

Останні новини