Рівень підготовки російських школярів турбує ректорів провідних ВНЗ РФ

Ректор МДІМВ (рос. - Московский государственный институт международных отношений) Анатолій Торкунов заявив, що сучасні російські школярі стають все слабкішими і слабкішими підготовленими.


Говорячи про способи підвищення рівня підготовки молодих фахівців, Торкунов зауважив, що треба приділити увагу шкільної освіти. «Одна з основних проблем - дуже слабка довузівська підготовка школярів, які приходять до нас. Я можу порівнювати, оскільки у вузі працюю досить давно, і мені як викладачу дуже помітно, що рівень знизився », - сказав ректор МДІМВ.

Він також додав, що випускники шкіл зараз «і менше читають, і менше знають», у багатьох погано з російською мовою і математикою. «Доводиться вузу витрачати багато часу, щоб просто довчити те, що повинна була дати школа», - резюмував Торкунов.

Крім того, він закликав не називати МДІМВ елітним вузом. "Я не дуже люблю це слово. Нехай краще говорять, що це хороший, а не елітарний вуз. Бо елітарність припускає, що якісь особливі там навчаються люди, представники якихось елітних шарів", - сказав Торкунов.


Поділіться з друзями:   

Останні новини