Росія вкладає в проект по впровадженню ЄДІ до вузів Таджикистану $ 3,4 млн

У вузах Таджикистану протягом найближчих трьох років планується впровадити систему єдиних вступних іспитів.


На досягнення цих цілей спрямований національний проект, розроблений за підтримки Світового банку в рамках «Російської програми сприяння освіті з метою розвитку (READ)». Про це повідомили сьогодні кор. ИТАР-ТАСС в національному Центрі тестування (НЦТ) при міністерстві освіти республіки.

Загальна вартість проекту складає 3,8 млн доларів, з яких 3,4 млн доларів вкладає Російська Федерація, інші кошти - уряд Таджикистану.

За інформацією представника НЦТ, «основна мета проекту - зміцнення потенціалу Центру з метою сталого впровадження в систему ВНЗ Таджикистану єдиних вступних іспитів на основі рівного доступу, прозорості і об'єктивності». «Реалізація проекту допоможе також закласти основу національної системи оцінки знань абітурієнтів, удосконалювати професійну підготовку викладачів, а в перспективі дозволить брати участь Таджикистану в міжнародних програмах оцінки знань», - додав співрозмовник агентства. Реалізація проекту покладена на міністерство освіти, а функції адміністрування взяв на себе Світовий банк.

«Російська програма сприяння освіті з метою розвитку (READ)» заснована в 2008 році. Вона розроблена в рамках співпраці уряду Російської Федерації і Світового банку з метою підвищення якості освіти та ліквідації прогалин у системі оцінки результатів навчання у восьми державах світу, включаючи Таджикистан.


Поділіться з друзями:   

Останні новини