Росія отримала чергову версію нового закону про освіту

Нова редакція третьої версії законопроекту «Про освіту в РФ» стала більш зрозумілою для педагогічної спільноти, повідомив у четвер під час парламентських слухань комітету з освіти Держдуми заступник міністра освіти і науки Ігор Реморенко.


«Зараз, коли говорять про якийсь новий електронному пристрої, кажуть, що він став ще тонше. Те ж саме сталося з законопроектом, він став більш лаконічним, більш орієнтованим на стислість, велику понятивне норм для тих, хто працює в системі освіти», - сказав Реморенко.

Він додав, що міністерство не припиняє обговорень. «Ми будемо коригувати норми, покращувати законопроект, і вважаємо, що наступного року приймемо дійсно якісний закон», - сказав заступник міністра.

Реморенко відзначив, що освіта з обговорюваного законопроекту залишається в РФ безкоштовним, також зберігаються всі державні гарантії і заходи соціальної підтримки. «Буде підготовлений ряд норм для оновлення законодавства, більш ніж в 100 федеральних законів передбачається внести зміни у зв'язку з прийняттям закону про освіту, всі ці поправки готові», - зауважив він.

У свою чергу, депутат Держдуми від КПРФ Олег Смолін зауважив, що друга редакція третьої версії закону про освіту стала краще.

«Правда, вона була приречена на успіх, оскільки гірше, ніж перша версія бути просто не могло», - сказав депутат. На його думку, в першій версії законопроекту було близько 15 позицій, які могли погіршити становище російської освіти. «Зараз від частини позицій організатори відмовилися», - сказав Смолін.


Поділіться з друзями:   

Останні новини