Російський студентський союз незадоволений проектом закону про освіту РФ

Російський студентський союз (РСЗ) заявляє, що новий законопроект «Про освіту» обмежує права студентів.


«Багато ініціатив, запропоновані громадськими організаціями, науковим співтовариством, експертами, викладачами та учнями, були проігноровані. Громадські слухання закону "Про освіту" виявилися профанацією », - йдеться в повідомленні РСЗ, що надійшов в« Інтерфакс »у п'ятницю.

У союзі, зокрема, вважають, що в законі нечітко прописані принципи бюджетного фінансування освітньої сфери.

Також у законопроекті не отримав належного закріплення інститут студентського самоврядування, відзначають в РСЗ.

Крім того, відзначають у союзі, «ніякі механізми працевлаштування випускників вузів в новому законі не запропоновані, а це означає, що випускники і надалі будуть зазнавати труднощів з прийняттям на роботу».

Новий проект закону «Про освіту» також не передбачає конкретні норми освітнього кредитування, хоча необхідність надання всім нужденним можливість отримання освітнього та соціального кредитів, термін погашення яких повинен становити 5-7 років після закінчення вузу неодноразово обговорювалася, говориться в повідомленні.

У заяві також говориться, що «проект міністерства освіти пропонує ліквідувати частину пільг при вступі до вищих освітні установи». «Існуючі пільги ліквідуються, в т.ч. для дітей-сиріт, і замінюються можливістю навчатися на підготовчих відділеннях. У межах 10-відсоткової квоти пільги зберігаються тільки для дітей-інвалідів, інвалідів I і II груп », - сказано в заяві.

У порівнянні з попередніми версіями законопроекту «Про освіту» новий проект документа структурований і змістовний, відзначають у союзі. «Проте велика частина пропозицій студентства не була врахована. Ми вимагаємо провести публічні громадські обговорення найважливішого законопроекту країни », - підкреслюють в РСЗ.


Поділіться з друзями:   

Останні новини