Великий вуз Великобританії закрито після візового скандалу

Другий за величиною у Великобританії Уельський університет зі 120-річною історією скасований після візового скандалу, його керівництво пішло у відставку.


За даними британських ЗМІ, існування вузу було припинено слідом за серією викриттів, що завдали шкоди його репутації. Складові частини федерації його інститутів продовжать тепер існування в новому, реорганізованому вигляді.

Цей крок був зроблений, щоб підвести риску під звинуваченнями у візових махінаціях і недостатньому контролі над іноземними коледжами, які мали акредитацію університету присуджувати його ступеня. Через подібного скандалу в минулому році вуз був змушений розірвати всі зв'язки з одним з коледжів Малайзії. Ще один пов'язаний з Уельським університетом інститут в Бангкоку працював незаконно.

Журналістське розслідування уельського підрозділи мовної корпорації Бі-бі-сі на минулому тижні показало, що закордонним студентам в одному з лондонських коледжів-партнерів вузу продавали відповіді на питання дипломного іспиту. Це давало їм можливість претендувати на ступені магістра бізнесу Уельського університету і звертатися за британськими візами. Схема звільняла їх від переважної обсягу навчальної роботи, передає ИТАР-ТАСС.

Варто відзначити, що студентам поки будуть видаватися дипломи колишнього зразка, але після реформи випускникам будуть присвоюватися ступеня навчальних закладів, які до останнього часу входили в Уельський університет. За десятиліття своєї історії прапор цього вищого навчального закладу об'єднувало різні коледжі, включаючи Кардіффський університет, який нині присуджує власні академічні ступені.


Поділіться з друзями:   

Останні новини