Одеський університет запросили до міжнародного консорціуму

Ректор Молдовського державного університету професор Георге Чокану запропонував ОНУ імені І.І. Мечникова приєднатися до міжнародного консорціуму університетів Молдови і Румунії (у складі – МолдДУ, Сучавський, Бельський та Ясський університети).


Зі слів молдовського науковця, цей крок дозволить претендувати на крупні гранти західноєвропейських структур і фондів.

«Для отримання міжнародних грантів варто створити не лише міжуніверситетський, а й міждисциплінарний консорціум, – відзначив Георге Чокану. – Необхідно докласти зусилля теоретиків-науковців, інженерів-практиків, наявність сучасного обладнання для апробації результатів досліджень». Зі слів професора, сучасна наука не терпить ізоляції, тому перед консорціумами університетів відкриваються куди більші перспективи, аніж перед окремими вузами.

Дякуючи участі в консорціумі, МолдДУ нещодавно виграв грант Американського наукового товариства на 300 тис. доларів. Грант призначений для підтримки наукового центру математики й інформатики при університеті.

Зустріч ректора ОНУ професора Ігоря Коваля з його молдовським колегою пройшла 30 червня в Одесі. Під час візиту молдовської делегації було підписано договір про співпрацю в науково-освітній сфері між ОНУ імені І.І. Мечникова та МолдДУ.

Прес-служба ОНУ імені І.І. Мечникова


Поділіться з друзями:   

Останні новини