Авіаційний університет налагоджує співпрацю з іранськими науковцями

18 жовтня 2011 року відбулася робоча зустріч першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, першого проректора Національного авіаційного університету Максима Георгійовича Луцького з Президентом державного центру інноваційного та технологічного співробітництва при Президентові Ісламської Республіки Іран паном Хамідом Реза Аміріні.


Сторони обмінялися думками стосовно шляхів підвищення ефективності співпраці в галузі освіти і науки, підготовки українськими вищими навчальними закладами іноземних студентів та аспірантів, а також можливості проведення спільних наукових досліджень та розробок в рамках Наукового парку «Аерокосмічні інноваційні технології», який створюється Національним авіаційним університетом.

Проректор з наукової роботи Володимир Харченко ознайомив делегацію Ісламської Республіки Іран з науковими напрямками діяльності та інноваційними розробками Національного авіаційного університету.

На зустрічі сторони дійшли згоди щодо важливих напрямків співпраці, якими визначено, зокрема, питання вивчення космосу, біотехнологій, нанотехнологій, розробки та використання комплексних безпілотних систем.

Сторони домовилися найближчим часом організувати роботу спільної робочої групи, яка вивчить можливі перспективні напрями двосторонньої співпраці між державами. За результатами роботи буде здійснено візит української делегації в Іран з метою зустрічі з керівництвом Комісії з науки Парламенту Ісламської Республіки Іран, обговорення та підписання відповідних міждержавних угод.


Поділіться з друзями:   

Останні новини