На Дніпропетровщині триває вікторина для учнівської та студентської молоді з історії географії, економіки та культури Республіки Польща

Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку (АСМБР) за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Харкові на Дніпропетровщині до 30 жовтня цього року проводить вікторину (конкурс рефератів) з історії, географії, культури та економіки Польщі.  


До участі в конкурсі рефератів запрошується учнівська та студентська молодь віком від 10 до 21 року.

Вікторина проводиться в межах Харківського консульського округу ще у шести областях України, зокрема: Харківській, Донецькій, Луганській, Полтавській, Сумській та Запорізькій. Для участі в конкурсі потрібно відповісти на запитання вікторини, які запропонував оргкомітет та оформити відповіді у вигляді рефератів. Відповіді можуть бути написані українською або російською мовами.

Під час оцінювання рефератів враховуються повнота відповідей, наявність власного міркування, особистих роздумів, прикладів з літератури, енциклопедичних джерел та Інтернету.

Реферати слід подати оргкомітету на паперових носіях, на конверті з рефератом повинен бути штамп відправки з датою не пізніше 30 жовтня 2011 року. Адреса оргкомітету: 39600, Полтавська область, м. Кременчук, вул. Жадова, 12 (3-й поверх). Контактні телефони: (05366) 33013, (0536) 791603. E-mail: info@apibd.com. Сайт: http://apibd.com.

Обов'язково до реферату повинен бути вкладений лист, де треба чітко вказати прізвище, ім’я та по батькові, вік учасника, повну назву місця навчання, повну адресу, поштовий індекс, контактні телефони, у тому числі номер мобільного телефону та e-mail (якщо є). Бажано коротко написати про себе, про свої захоплення.

Переможців буде оголошено в пресі та на web-сайті АСМБР. За підсумками вікторини кращі будуть нагороджені дипломами та цінними подарунками.

«Участь дніпропетровської молоді у подібному конкурсі є частиною активного зміцнення міжрегіональних та міжнародних зв’язків. Різні конкурси, фестивалі та шкільні олімпіади, які проводяться на Дніпропетровщині, сприяють розвитку наукових і творчих здібностей у молоді. У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», який розроблено за ініціативи губернатора Олександра Вілкула, зокрема, для учнів від 7 до 17 років проводиться обласний конкурс «Обдаровані діти – надія України», для студентів, аспірантів і викладачів – обласний конкурс «Молоді вчені – Дніпропетровщині», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.



Довідка

Питання вікторини з історії, географії, економіки та культури Республіки Польща:
Географічне положення Республіки Польща. З якими державами має спільні межі Республіка Польща?
Назвіть столицю Республіки Польща. Що Ви знаєте про це місто?
Що зображено на гербі Республіки Польща?
Що зображено на Державному прапорі Республіки Польща?
Які Національні свята Республіки Польща Вам відомі?
Що ви знаєте про культуру та традиції народу Республіки Польща?
Назвіть відомих письменників, композиторів, вчених Республіки Польща.
Що Вам відомо про економічний потенціал Республіки Польща?
Які галузі промисловості Республіки Польща найбільш розвинуті?
Що Вам відомо про співпрацю Вашого міста та регіону з партнерами з Республіки Польща?
В якому році встановлені дипломатичні зв’язки між Україною та Польщею? Як вони розвиваються?
Що Ви знаєте про роль Польщі в ЄС та значення її головування в Європейському Союзі у другій половині 2011 року?
Що Вам відомо про рівень торгово-економічного співробітництва між Україною та Польщею?
Що Вам відомо про побратимські зв’язки польських та українських міст?

АСМБР заснована у 1996 році, це одна з найбільших регіональних громадських організацій в Україні. Асоціація прийнята, як колективний член, до ряду українських та міжнародних організацій, поступово стає активним учасником Громадської Ради при МЗС України, провідною організацією, що впроваджує програми сприяння розвитку громадянського суспільства, народної (публічної) та молодіжної дипломатії в Україні.

АСМБР впровадила проведення навчальних семінарів і тренінгів для підприємств, керівників малих підприємств та для підприємців-початківців. За свою більш ніж десятирічну діяльність Асоціація нагороджена грамотами Кабінету Міністрів України, Кременчуцького міськвиконкому, Полтавської Облдержадміністрації та Полтавської облради, Міністерства закордонних справ України, Держпідприємництва України, СОПУ, ряду Посольств.

АСМБР виступає організатором ознайомлювальних поїздок українських підприємців та промисловців до Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії, КНР, ФРН та інших країн. Упродовж семи років співробітництва з Польсько-Литовською Палатою Східних ринків (Польща) АСМБР формувала делегації України на міжнародні європейські та балтійські форуми, що проходили в Польщі (Миколайки, Варшава, Мрагово). З 2005 року АСМБР співпрацює з "Центром – Україна" (м. Бидгощ), проводять сумісні економічні форуми в містах Варшава, Бидгощ, То рунь, Цехоцинек, Люблин. 1549 підприємців, керівників промислових та торгівельних підприємств Україні взяло участь у ділових делегаціях і пізнавальних поїздках під егідою АСМБР.

За 15 років діяльності Асоціації проведено 63 вікторини з історії, культури, географії іноземних країн. Три переможці вікторини про Кубу перебували в цій країні, 12 переможців вікторини про Росію були нагороджені поїздкою по Золотому кільцю Росії, два переможці вікторини про Південно-Африканську Республіку перебували в ПАР, а троє переможців вікторини про Республіку Білорусь – в Мінську.


Поділіться з друзями:   

Останні новини