Вузам Казахстану з 2016 року почнуть надавати автономію

З 2015 року буде представлена ??автономія національним дослідницьким університетам, з 2016 року - національним вищим навчальним закладам.


Державна програма розвитку освіти Республіки Казахстан на 2011-2020 роки передбачає створення умов для надання автономії ВНЗ, передає Казтаг з посиланням на Міністерство освіти (МОН) РК.

«З 2015 року буде представлена ??автономія національним дослідницьким університетам, з 2016 року - національним вищим навчальним закладам, з 2018 року - решті вищим навчальним закладам», - йдеться в повідомленні МОН.

«Будуть розроблені принципи автономії вузів, під якою розуміється самостійність у здійсненні освітньої, наукової, фінансової, міжнародної та іншої діяльності, на основі моделі" Назарбаєв Університету ". Державні вузи стануть автономними некомерційними організаціями », - наголошується в прес-релізі.

Крім того, планується створити опікунські ради, яким будуть підзвітні вузи, а також механізми прозорості діяльності вищих навчальних закладів. Для державних вузів буде вдосконалений механізм призначення ректорів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини