У семи містах Казахстану планується об'єднання ВНЗ

У семи великих містах Казахстану планується об'єднання ВНЗ, повідомив міністр освіти і науки республіки Бакитжан ??Жумагулов.


«Аналізуючи ситуацію, що склалася, ми прийшли до висновку, що укрупнення вузів шляхом об'єднання є найбільш прийнятною і безболісної формою їх оптимізації. В результаті об'єднання інтегруються матеріальні, інтелектуальні та інноваційні ресурси. Так, замість двох-трьох малопотужних вузів в регіонах можуть утворитися центри наукових знань, інновацій, що володіють об'єднаним потенціалом », - сказав Жумагулов.

При цьому він нагадав, що на сьогодні в Караганді вже об'єдналися три вузи: Сучасний гуманітарно-технічний інститут, Центрально-Казахстанський університет МГТІ-Лінгва і Юридична академія «Феміда» в новий об'єднаний вуз Центрально-Казахстанська академія.

«Також розглядається питання про укрупнення вузів в містах Тараз, Оскемен, Уральськ, Костанай, Актобе, Кокшетау і Шимкент. Крім того, за моїм дорученням територіальними департаментами з контролю в сфері освіти проводиться моніторинг стану системи організацій технічної і професійної освіти », - повідомив глава Міносвіти.

На його думку, укрупнення вузів, в цілому, позитивно позначиться на всій системі, і в підсумку будуть створені більш конкурентоспроможні ВНЗ, з розвиненою інфраструктурою, здатних забезпечити належний рівень і якість освіти.


Поділіться з друзями:   

Останні новини