Сноудену можуть присвоїти докторську ступінь німецького університету

Декан філософського факультету Ростокського університету (німецька земля Мекленбург-Передня Померанія) Ханс Юрген фон Вензірскі запропонував присвоїти екс -співробітнику спецслужб США Едварду Сноуденом почесний докторський ступінь.


«Сноуден звернув нашу увагу на проблеми, які відіграють важливу роль для політології, педагогіки, правознавства, американістики, філософії. Йдеться про конституційні права в цифровому мережевому світі, про взаємини між громадянами і державою, відносинах між демократичними країнами, відповідальному поводженні з власними даними», - заявив фон Вензірскі виданню.

За словами декана, рада факультету майже одноголосно підтримав запуск формальної процедури присвоєння Сноуденом звання почесного доктора філософії.

Ханс Юрген фон Вензірскі визнав, що в університеті до цієї ідеї не всі поставилися з розумінням. Проти, зокрема, була ректор і багато вчених, що займаються природничими науками. Вони вказували на недостатність наукових заслуг Сноудена, зазначив декан філософського факультету.

Сноуден півроку тому передав ЗМІ десятки (якщо не сотні) тисяч документів, які викривають спецслужби США і дружні Вашингтону розвідки.

Вони показували, що стеження носить тотальний характер і що її об'єктами ставали десятки мільйонів людей по всьому світу. Як свідчать ці документи, винятків спецслужби не робили навіть для своїх союзників і лідерів країн.

Ростокський університет (Universitat Rostock) є одним з найстаріших університетів Європи. Він був заснований в 1419 році. У середні століття був центром освіти для Північної Німеччини та скандинавських країн. У XVI - XVII століттях університет був цитаделлю лютеранства.

Зараз це найбільший університет на Балтійському морі. При ньому функціонує медична клініка. Загальне число співробітників вищої школи та клініки - 5 тисяч осіб, а навчання в університеті проходять 15 тисяч студентів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини