Професора з університету російського МЗС звільнили через статтю проти війни з Україною

Професор кафедри філософії МДІМВ (університет МЗС Росії) Андрій Зубов був звільнений через статтю з критикою інтервенції російських військ в Україну.


У своїй статті в газеті "Ведомости" Зубов порівняв дії російського керівництва в Україні з політикою Гітлера щодо приєднання Австрії до Німеччини в 1938 році.

"Нам треба схаменутися і зупинитися. Наші політики втягують наш народ на страшну, в страхітливу авантюру. Історичний досвід говорить, що нічого не обійдеться так. Ми не повинні вестися, як повелися в свій час німці на обіцянки Геббельса і Гітлера. Заради миру в нашій країні , заради її дійсного відродження, заради миру і справжньої дружності на просторах Росії історичної, розділеної нині на багато держав, скажімо "ні" цій божевільній і, головне, зовсім непотрібної агресії ", - написав викладач.

Зубов також заявив, що Росія ніколи собі не дозволяла того, що дозволила в Україні, ніколи так не плювала на думку світової спільноти. Він вважає останні події небезпечним симптомом і для зовнішньої, і для внутрішньої політики Росії.


Поділіться з друзями:   

Останні новини