У кримських вузах не вистачає викладачів із російської історії

Вузи Криму готові до недобору абітурієнтів на факультети української філології, історії та права.


За словами міністра освіти і науки, молоді та спорту Криму Наталії Гончарової, вузи Криму готові до недобору абітурієнтів на факультети української філології, історії та права.

Разом з тим, навчальні заклади з українською та кримськотатарською мовою навчання, а також факультети української філології, історії та права продовжать функціонувати як і раніше, однак навчальна програма буде відкоректована. «Відповідно до укладеного договору між Республікою Крим та Російською Федерацією, український і кримськотатарський мови поряд з російською не втратять своєї важливості. Разом з тим, ми розуміємо, що сьогодні попит на українську мову буде менше. Тому ми готові переглядати навантаження викладачів з цих предметів. Для таких учителів вже готуються курси перепідготовки», - повідомила міністр.

Крім того, Наталія Гончарова зазначила, що такий предмет, як «Історія Росії» замість «Історії України» не може бути введений в навчальні заклади Криму з нового навчального року у зв'язку з відсутністю підготовлених викладачів.

Перепідготовка викладачів здійснюватиметься на базі Кримського інженерно-педагогічного університету, Таврійського національного університету та інститутів перепідготовки та підвищення кваліфікації Російської Федерації.


Поділіться з друзями:   

Останні новини