Дисертацію німецького міністра перевіряють на плагіат

Регенсбурзький університет перевіряє дисертацію міністра з питань економічного співробітництва та розвитку ФРН Герда Мюллера (Християнсько-соціальний союз) на предмет наявності в ній плагіату.


Про це в середу повідомила газета Bild.

За даними видання, відомий у ФРН «мисливець» за недобросовісними кандидатами наук Мартін Хайдінгсфельдер викрив Мюллера в списуванні. Сам міністр назвав звинувачення в плагіаті «неприйнятними» і вітав ініційовану вузом перевірку роботи, висловивши переконання, що вона внесе ясність і розставить все по своїх місцях. Мюллер захистив у 1988 році в університеті Регенсбурга кандидатську під назвою «Молодіжний Союз  Баварії та його внесок у політичну освіту молоді та дорослих».

Звинувачення в несумлінному запозиченні в минулому ставали причиною гучних скандалів і навіть відставок в урядових колах Німеччини. На початку лютого 2013 року в відставку пішла міністр освіти і наукових досліджень ФРН Аннетте Шаван, яку Університет імені Генріха Гейне в Дюссельдорфі (федеральна земля Північний Рейн -Вестфалія) звинуватив у плагіаті та позбавив наукового ступеня. У 2011 році рішенням Байройтського університету тодішній міністр оборони ФРН Карл-Теодор Гуттенберг був позбавлений мірою через аналогічних звинувачень, які в підсумку змусили його покинути свій пост. Своєї посади також через плагіат втратила і Сільвана Кох-Мерін, колишня заступник голови Європарламенту.


Поділіться з друзями:   

Останні новини